facebook

Вписали своїх родичів: постраждалі від повені прикарпатці обурені виплатами компенсацій

Понад чотири місяці після. На Івано-Франківщині досі тривають суперечки щодо виплати компенсацій людям, які постраждали від повені влітку.

Прикарпатці скаржаться, що їм навмисне занизили категорії від яких і залежить сума виплат. Натомість у списках постраждалих опинилися ті, кого велика вода взагалі не зачепила, повідомляє ОТБ “Галичина”.

У селі Залуччя червнева повінь затопила понад сотні будинків. Втім незалежно від рівня води усі отримали майже однакову компенсацію – мінімальну, тобто 20 тисяч гривень. Селян такий розподіл обурює. Вони звинувачують у цьому комісію, яка визначала категорію. Люди підозрюють, що члени комісії внесли у списки своїх родичів, яких велика вода взагалі не зачепила.

Пані Орися скаржиться, що у хаті досі волога. І це при тому, що жінка ціле літо опалювала будинок. Пригадує, тоді у червні води було до пів метра. Довелося викинути усе: меблі, техніку та навіть зірвати підлогу. Усі заощадження, які мали, витратили на ремонт. Його роблять своїми руками, щоб хоч трохи зекономити. Наразі довели до ладу одну кімнату і коридор, щоб було де перезимувати. На більше грошей немає. Попри масштаби збитків їхню оселю зарахували до третьої, найменш постраждалої, категорії. А отже коменсують лише 20 тисяч гривень. Та найбільше обурює її не це.

«Мене дуже обурює те, що нам насправді належить друга категорія, а дали – третю. А люди, в яких води в хаті не було взяли по 20 тисяч і сміються з нас. В нас в селі таких є десь десятеро», – каже мешканка села Залуччя Орислава Янишенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Про несправедливість розподілу коштів говорить і пані Дарія Прохімчук. Вона понад 2 місяці перебувала в доньки, бо у власній хаті жити неможливо. Втім її також зарахували до третьої категорії. Таку ж компенсацію отримали і її сусіди, які вже більше ніж 30 років там не живуть.

«Я не можу зрозуміти, як так може бути», – дивується жінка.

Під натиском селян і камер представники місцевої влади пообіцяли виїхати комісією ще раз, хоча б на спірні об’єкти. І перевірити – чи правильно розподілили категорії постраждалих.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...