facebook

“Носіть маску на вулиці”: на Прикарпатті очікують нашарування двох штамів грипу та COVID-19

В Івано-Франківській області в осінній період очікують зріст кількості нових хворих на коронавірусну інфекцію та два нові штами грипу.

В Івано-Франківській ОДА 9 жовтня провели брифінг, щодо поширення коронавірусної інфекції на Прикарпатті, інформує “Галка”.

З початку карантину в області захворіло 14 835 людей, з них 520 дітей. Наголошують, що від коронавірусу помирають не тільки старші люди, але й прикарпатці віком від 18 до 29 років.

“Щодо заповненості ліжок, то є певна стабільність, але в сторону того, що по одному відсотку додається протягом тижня. В реанімаціях лікарень перебуває 93 пацієнти, з них 37 на вентиляції легень, четверо у важкому стані – на ШВЛ”.

Заступниця директора лабораторного центру Тетяна Джус розповіла, в яких районах коронавірус набув найбільшого поширення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Було зниження захворювання, але ми очікуємо зростання, аналізуючи поденну роботу лабораторії – йде наростання захворюваності. Вірус поширюється найбільше у Коломиї, Калуші, Івано-Франківську, Тисменицькому районі та Косівському – тут показник вищий, ніж середній по області”, – говорить Джус.

Вона зазначає, що зараз спостерігається збільшення кількість хворих серед дітей, бо працюють освітні заклади.

“Слід дотримуватися всіх правил, також рекомендуємо носити маску й на вулиці, бо в осінній період поширюються й багато інших респіраторних захворювань. Маску змінювати кожні дві години. Закликаємо при можливості утримуватися від поїздок у громадському транспорті”.

Джус додає, що зараз поширюються два нові штами грипу, тому слід очікувати нашарування з коронавірусом.

“Треба бути готовими до цієї проблеми. В кінці грудня є наростання, потім після свят друга хвиля гострих респіраторних вірусних захворювань. Потрібно не допускати масовості поширення. Якщо у школах є багато хворих учнів, то ми рекомендуємо йти на дистанційне навчання”, – підсумовує Джус.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...