facebook

Львівські хірурги видалили легеню 8-місячному малюку, не взявши до рук скальпеля

У львівському ОХМАТДИТі вперше торакоскопічно видалили легеню 8-місячному хлопчику.

Про це повідомляє інформаційний портал zaxid.net.

Так, стало відомо, що у львівському ОХМАТДИТі дитячі хірурги вперше провели складну операцію маленькій дитині торакоскопічно. Зазначається, що у вівторок, 6 жовтня, у львівській обласній дитячій лікарні 8-місячному хлопчику з Миколаївського району видалили праву легеню торакоскопічно, тобто через невеликий розріз у 2,5 см, що є для маленької дитини менш травматично.

Медики розповіли, що хлопчик народився з вродженою аномалією – права легеня у нього була недорозвинута. І її конче треба було забрати, бо інакше в маленького могла виникнути легенева гіпертензія, він мав би згодом і кардіологічні проблеми. Така патологія зустрічається досить рідко у дітей.

Під час торакоскопічної операції з видалення легені

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Діти народжуються з такою вродженою аномалією не так вже й часто. В ОХМАТДИТі ми робимо всього декілька операцій на рік. Але досі у нас оперували таких дітей через відкритий доступ, нині вперше прооперували торакоскопічно, через невеликі проколи. Для маленьких дітей це менш травматично, що дуже важливо», – каже завідувач Центру мініінвазивної хірургії ОХМАТДИТу Андрій Дворакевич.

До операційної бригади, окрім Андрія Дворакевича, увійшли торакільні хірурги Роман Ковальський, Олег Ленів і анестезіолог Володимир Міщук. Операція з видалення легені тривала чотири години. За словами торакального хірурга Романа Ковальського, така операція є однією з найскладніших в торакальній хірургії. Діти після таких оперативних втручань, за словами лікарів нормально живуть та навіть, займаються спортом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...