facebook

Польська економіка розраховує на заробітчан з України

Білоруси все активніше шукають роботу в Польщі, а серед економічних мігрантів з України зростає кількість власників малого та середнього бізнесу, які збанкрутували під час пандемії та готові розпочати працювати на фабриках.

Попит на їх роботу також зростає з кожним місяцем: наприкінці серпня кількість іноземців, зареєстрованих у базі даних ZUS, зросла з 53 тисяч порівняно з червнем до понад 658 тис. і була трохи нижчою, ніж у 3 кварталі 2019 року.

Попит на робочу силу відновився, хоча дещо змістився зі сфери послуг до виробничої та логістичної галузей. Скоро розпочнеться передріздвяний період, який особливо підтримується працівниками з-за кордону, зокрема в галузі промисловості та логістичній електронній комерції.

Українці – більш мотивовані

Не всі хочуть працювати на виробничій лінії, що вимагає певних навичок. Тому компанії шукають переважно іноземців, здебільшого українців, які є мобільними та дуже мотивованими: вони хочуть заробляти якомога більше в Польщі. Багато з них також мають досвід роботи на виробництві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як зазначає польське видання «Rzeczpospolita», на підвищення сезонного попиту на працівників вплинув відновлювальний розвиток у галузях, зокрема, в автомобільній, технічній та меблевій. Зараз саме в цих сферах працівники є затребуваними.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...