facebook

З Чугуєва в свій останній політ відправили тіла загиблих в автотрощі АН-26

Загиблі з 11 областей, їх ховатимуть там, де вони народилися.

З Харкова після церемонії прощання тіла загиблих в авіатрощі Ан-26 переправили до Чугуєва, і звідти вже автомобілями та двома транспортними літаками хлопців повезли в останню путь на батьківщину.

Загиблі з 11 областей, їх ховатимуть там, де вони народились.

У Мелітополі  від штабу бригади транспортної авіації зранку до Харкова для участі у жалобній церемонії вилетіли 4 борти – два транспортники та пара Су-27. Один із транспортних літаків разом із винищувачами зробили почесне коло над площею Свободи у Харкові, згодом вантажні літаки полетіли на Чугуїв, аби забрати на борт тіла загиблих. Цими бортами на поховання доправляють тіла 14 хлопців. Сім – одним бортом, і сім – другим. Із загиблими летять і їхні родичі. Загалом протягом дня буде сім зупинок, у різних регіонах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відомо, що Мелітополь має стати для літаків кінцевою зупинкою. Сюди останніми мають доправити тіла двох курсантів – Євгена Скоробогатька  та Олександра Скочка. Євгену було 27 років. Олександру виповнилось лише 20 років, і його батько також загинув у авіатрощі. Сталось це влітку 2014 року. Тоді ІЛ-76 збили бойовики у небі над Луганщиною. Тепер разом із батьком родина втратила і сина. Ховатимуть Євгена та Олександра завтра. Нині у будинку офіцерів тут тривають останні приготування.

А от у Миргороді вже відспівують в місцевому храмі курсанта Андрія Роспотнюка, його тіло доправили гелікоптером. Він приземлився у тій військовій частині, де служить мама загиблого Андрія і де так часто бував сам юнак ще за життя.

Вчителі та однокурсники  згадують Андрія як людину, яка завжди хотіла літати і продовжити військову династію, окрім мами, військовим був і його дід.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...