facebook

Більше усміхайтесь: прихована сила усмішки

Чи знаєте ви, що усмішка може змінити ваше життя? Згідно з проведеними дослідженнями, усміхаючись, ви позбавляєтесь від стресу, виглядаєте більш привабливими та компетентними.
 148-1

Проаналізувавши різні дослідження, головний виконавчий директор HealthTap Рон Гутман в своєму виступі “Прихована сила усмішки” навів приклади позитивного впливу усмішки на життя людей.

Отож, три факти, які вам варто знати про щиру усмішку:

1. Вона має безліч переваг

Під час одного із досліджень вчені вивчали фотографії студентів, намагаючись з’ясувати зв’язок між усмішкою та благополуччям. В результаті вони змогли передбачити, наскільки міцним та тривалим буде подружнє життя цих людей, наскільки добре вони здадуть стандартні тести на благополуччя.

Дослідники із Вейнського державного університету, вивчаючи бейсбольні картки гравців вищої ліги, виявили, що за допомогою ширини усмішки можна  передбачити тривалість життя. Згідно з їхніми висновками, гравці з щирими усмішками на фото прожили довше життя, аніж ті, які не усміхались.

2. Усмішка “заразна”

Чи помічали ви коли-небудь, що перебуваючи між дітьми, які постійно усміхаються, ви теж це робили?

За словами Гутмана, усмішка — еволюційно заразна. Діти усміхаються в середньому 400 раз за день, 30% дорослих — більше, ніж 20 разів. То ж не дивно, що діти виглядають такими щасливими, а дорослі постійно скаржаться на все і всіх.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак коли ми бачимо, як хтось щиро усміхається, то відповідаємо тим же ж, після чого виникає приємне відчуття.

Усмішка як така насправді змушує нас почувати себе краще, а не є просто результатом гарного самопочуття

3. Одна усмішка вартує $25 000

Британські дослідники виявили, що усмішка сприяє такі й же стимуляції мозку, як, наприклад, 2000 плиток шоколаду. Згідно із ще одним дослідженням вона настільки ж стимулююча, як 25 000 доларів.

“25000 помножити на 400 разів в день — чимало дітей кожен день відчувають те ж саме, що і Марк Цукерберг”, – прокоментував Гутман.

Рон Гутман також стверджує, що завдяки усмішці знижується рівень стресу, кров’яний тиск, покращується настрій, ми почуваємось більш компетентними, люб’язнішими, симпатичнішими та здоровішими.

Тому, якщо ви хочете добре виглядати та здаватися компетентними, зменшити стрес, покращити ваше сімейне життя або ж почуватись, неначе ви тільки що з’їли цілу гору високоякісного шоколаду, не набравши жодної зайвої калорії, або що ви знайшли 25 000 доларів в кишені старого піджака, який не носили цілу вічність, чи, можливо, хочете мати суперсилу, яка допоможе вам і всім навколо вас прожити довше, здоровіше, щасливіше життя — не забувайте частіше усміхатись

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...