facebook

Якщо українці масово виїжджатимуть за кордон, не буде з чого платити пенсії, – Решмеділова

Заяви очільника уряду про пенсії наштовхують на багато різних роздумів, каже політологиня

В Україні слід думати про те, щоб не втрачати робочі місця, адже якщо українці масово виїжджатимуть за кордон, не буде з чого платити пенсії.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту “Чудова четвірка” на телеканалі ZIK під час включення заявила політологиня, кандидатка філософських наук Олександра Решмеділова.

Олександра Решмеділова, коментуючи заяву прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля стосовно того, що через 15 років Україна не зможе виплачувати пенсії, наголосила, що робити це категорично не можна.

“Такі заяви наштовхують на багато різних роздумів, і навіть більш таких скептичних, але насправді треба задумуватися, як державі не втратити потужності для того, щоб такі розмови не велися”, – зазначила політологиня та додала, що в Україні вже дійшло до абсолютного спрощення обов’язків держави, тому звідусіль лунають пропозиції щодо скорочення, розпродажу, приватизації тощо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олександра Решмеділова також зауважила: “Зараз навантаження на працюючих українців значно більше, ніж один, тобто сам себе прогодувати. Ти зараз відраховуєш податками, які ідуть у Пенсійний фонд, на більшу кількість пенсіонерів. Тобто тут треба думати, як не втрачати робочі місця, тому що пенсії не буде платити з чого, якщо масово будуть від’їжджати українці. Тим паче, нам президент обіцяв масове повернення, їх заохочення повертатися і працювати тут і бути безпосередньо найкращими інвесторами у свою батьківщину. Ці процеси загальмовані. Будемо сподіватися, що їх буде вдаватися пришвидшувати чи, принаймні, активізувати”.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України продовжив запроваджені у квітні 2020 року щомісячні компенсаційні виплати пенсіонерам, старшим за 80 років, у розмірі 500 грн на 2021 рік та надалі.

Слід зазначити, що Міністерство соціальної політики склало інформаційний календар підвищень пенсій, які відбудуться 2021 року, за результатами рішень, ухвалених урядом. Зокрема, пенсії будуть підвищуватися в п’ять етапів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...