facebook

Справа про загибель дітей із-за неякісної вакцини від поліомієліту придбало новий оборот

Генпрокуратура України отримала доступ до документів, які проллють світло на розслідування торішньої службової недбалості Моз. Нагадаємо, що досудове розслідування щодо Міністерства охорони здоров’я було відкрито в грудні 2015 року. Вагомим приводом відкрити кримінальне провадження стала смерть трьох дітей у Київській області після імунізації вакциною від поліомієліту французького виробництва.

virus

Так, Генеральна прокуратура України отримала доступ до документів госэкспертного центру (ДЕЦ): клопотання прокуратури було задоволено Печерським районним судом в жовтні поточного року. Зокрема, прокуратурою будуть вивчені 10 висновків, наскільки оперативної було реагування і розслідування негативних наслідків застосування вакцин «Імовакс Поліо» і «Опверто» виробництва Франції, якими проводилася імунізація з січня 2015 року по березень 2016 року. Кримінальне провадження проти чиновників відомства було відкрито в грудні минулого року. Дана вакцина надійшла в Україну в травні минулого року, як гуманітарна допомога від дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ. Тоді в країну було завезено 600 тисяч доз вакцини проти поліомієліту.

У вересні 2015 року вакцину розподілили по регіонах і почали застосовувати в цьому ж місяці на поліомієліт захворіли двоє дітей в Закарпатті. А в період з жовтня по листопад після імунізації вакциною цієї ж серії в Київській області померли троє дітей. Моз негайно відреагував на це надзвичайна подія: у відомстві заявили, що надійшла вакцина має всі дозвільні документи і відповідає показникам якості. А що сталося з дітьми нещастя з імунізацією не пов’язано.

Кампанія з імунізації, в ході якої загинуло троє дітей, була додаткової: прищеплювати дітей відомство вирішило з-за спалаху поліомієліту в Закарпатті. Поліомієліт – це гостре вірусне і високозаразне захворювання, яке вражає нервову систему і може призвести до паралічу. Імунізація від захворювання на поліомієліт в Україні є обов’язковою і входить в календарний план вакцинації Міністерства охорони здоров’я України. Заходи профілактики захворювання тільки специфічні: за допомогою вакцинації. Від захворювання не застраховані ні дорослі, ні діти, але більше всіх у групі ризику – діти до 7 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...