facebook

В Україні хочуть застрахувати вчителів та школярів

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що влада буде максимально покращувати умови, в яких працюють працівники сфери освіти.

Про це глава держави сказав під час зустрічі з вчителями та директорами шкіл з нагоди Дня працівників освіти, яка відбулася сьогодні в Національному комплексі “Експоцентр України” у Києві, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Умови роботи вчителів

“Ми точно будемо максимально покращувати умови, в яких працюють наші педагоги, такі завдання ми ставимо уряду”, – зазначив Зеленський.

За його словами, йдеться не тільки про фінансове забезпечення, а й про повагу, умови роботи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Учитель – складна і важлива професія, він або вона не може звертати увагу на те, що відбувається поза школою, в особистому житті. Він має бути завжди зібраним і завжди на сторожі безпеки та розвитку дітей. Ми хочемо боротися за освіту, хочемо допомагати”, – підкреслив президент.

Т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет переконаний, що освітяни помітять найбільший за останні вісім років бюджет галузі на 2021 рік, який планується затвердити. Це – плюс 34 млрд грн.

Він повідомив, що сьогодні глава держави доручив створити частину переднаукової інфраструктури, тобто йдеться про залучення дітей до наукового пошуку.

Страхування

Крім того, Зеленський акцентував увагу на питанні страхування педагогів та учнів, що стало особливо актуальним з початком навчального процесу. За його словами, зараз потрібно зрозуміти можливості, вартість і терміни, в які це можна зробити.

“Питання, яке підіймається, – це застрахувати всіх. Ми ж бачимо статистику і бачимо, що вчителі – в групі ризику. Треба подумати над страхуванням для них, щоб вони розуміли, що ми піклуємося про них, відчували себе в безпеці”, – додав президент.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...