facebook

Ритуальні компанії пропонують нову послугу – “труна на годину”: що не так з цим світом

Бажання полежати в труні не є приводом для засудження і ознакою божевілля.

Одна з компаній з надання ритуальних послуг пропонує нову послугу – “труну на годину”.

Труну можна орендувати в якості реквізиту або для так званої психологічного розвантаження. Зокрема, мова йде про російський Томськ, де росіянам пропонують полежати трупом.

Директор фірми розповів, що ідея такої послуги виникла після змагань зі швидкісного копанні могил, коли люди почали телефонувати і питати, чи можна орендувати труну. Поки запитів на нову послугу близько десяти. Комусь труна потрібна для фотосесії або зйомок відео. Але є категорія клієнтів, які орендують труну для психологічного розвантаження.

Вартість оренди труни складає вблизько 2 тис грн на годину. Можна вибирати з декількох моделей. При укладанні договору всі умови проговорюються і прописуються індивідуально. Послуга надається тільки повнолітнім людям і після бесіди з клієнтами, щоб зрозуміти, хто вони і для чого їм потрібна труна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Експерти відзначили, що бажання полежати в труні не є приводом для засудження і ознакою божевілля. Це вказує на те, що людина хоче вирішити психологічну проблему і подивитися на життя з боку.

“Це давні практики, яким 1500-2000 років. Люди лягали в труну, їх навіть закопували на якийсь час, і переживали справді катарсис і, умовно кажучи, «друге народження». Це один з методів психопрактик для переживання зміненого стану свідомості, трансу і потім повернення до звичайного життя”, – розповів психолог Ілля Шабшин.

Психолог, псіходраматерапевт Ольга Малініна додала, що в психотерапії часто доводиться працювати з темою смерті. Спеціаліст разом з клієнтом часто приходить до розмови: «що для мене означає смерть?», «Як я до цього ставлюся?», «Як я ставлюся до того, що йдуть близькі, дорогі мені люди?», «А якщо я піду? ».

“У цей момент людині може приходити усвідомлення того, «що є моє життя», «хто я в цьому житті», «що є важливого в ньому”, – повідомила фахівець, оцінюючи практику полежати в труні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...