facebook

«Можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу»: донька загиблого в Ан-26 не може піти до школи

Після катастрофи під Чугуєвом сім’я загиблого штурмана Олексія Остапенка переїхала до Харкова.  

Однак на новому місці у жінки виникли проблеми з влаштуванням доньки у школу.

Директорка навчального закладу розповіла про те, що у неї немає меблів і місця для дівчинки.

Я представилася, сказала, що вдова штурмана, який загинув. Так склалися обставини, що ми переїжджаємо до Харкова, тому дочку потрібно влаштувати в школу. Вона не може довго сидіти вдома і дивитися, як мама плаче, її потрібно чимось зайняти.

Але директор відразу заявила, що ми прийшли сюди посеред навчального року. І навіть якби вона хотіла нас прийняти, то у неї немає зайвої парти й стільця для доньки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ну, можна посадити її до кого-небудь на коліна в кутку класу. Вона так це і сказала! Додала, що в законі про освіту не написано, що вона зобов’язана приймати дітей військових або бійців АТО, – зазначила вдова.

Сама директорка гімназії Тетяна Кучеренко розповіла, що ні про які коліна вона не говорила, а прийняти у клас ще одну дитину, оскільки немає технічної можливості:

Що? Які коліна? Що ви говорите! Я за свої слова відповідаю! Прийшла мама, я їй пояснила, що у мене тільки один клас на паралелі і там 31 учень. У мене технічно немає можливості прийняти. Нам навіть старі меблі нізвідки взяти.

У нас поруч є інші школи, можуть піти туди. За словами мами, у Міноборони їй пояснили, що у неї є пільги. Але за законом ми можемо приймати дітей з мікрорайону, дітей співробітників, а також братів і сестер наших учнів.

І тільки після цього будь-яких дітей. Але у нас класи переповнені. Ні про які коліна я не говорила, це фантазії мами, – розповіла директорка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...