facebook

Від 36 тисяч гривень: скільки коштуватимуть пологи з 2021 року – Степанов

З наступного 2021 року Міністерство охорони здоров’я планує збільшити тариф на надання медичної допомоги при пологах та запровадити коефіцієнти, які дозволять регулювати суму залежно від складності випадку. Про це повідомив голова МОЗ Максим Степанов під час брифінгу, який транслював телеканал ZIK.

За його словами, тариф коливатиметься від 35 972 грн до 194 489 грн. Ці гроші виплачуватиме лікарням держава.

“В нас одним з пріоритетів є надання медичної допомоги в повному обсязі при пологах 100% наших громадян, які народжують.

По-перше, ми збільшуємо саму ставку фінансування при пологах. По-друге, з наступного року в нас будут введені додаткові коефіцієнти: в нас є звичайні пологи, а є пологи з ускладненнями. Тоді треба більш кваліфікована, більш спеціалізована медична допомога”, – розповів Степанов.

Також він додав, що важливим є надання медичної допомоги новонародженим у складних неонатальних випадках.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це коли дитинка народжується з малою вагою і потрібно її рятувати, потрібно, щоб їй було надано в повному обсязі цю медичну допомогу. Більше того, там достатньо дорогі ліки, які потребує ця дитина. І ми це теж прорахували”, – зазначив міністр.

Степанов підкреслив, що МОЗ розраховує на 270 тис. пологів на рік.

Нагадаємо, в липні Кабінет міністрів України скасував видачу “пакунків малюка” й почав виплачувати сім’ям із новонародженими дітьми 5 тисяч гривень замість натуральної допомоги. Для цього в ПриватБанку відкривається рахунок зі спеціальним режимом використання й соціальна картка.

Пізніше понад 70 народних депутатів зареєстрували у Верховній Раді України законопроєкт №3006а, яким запропонували скасувати монетизацію “пакунку малюка”.

17 вересня народні депутати ухвалили в першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”. Зазначається, що рішення підтримали 316 парламентарів. Депутати планують удосконалити правову та організаційну складову надання одноразової допомоги “пакунок малюка”, адже наразі держава здійснює публічні закупівлі без законодавчого закріплення зазначеної допомоги.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...