facebook

Лорткіпанідзе та Саакашвілі: “грузинська команда” тікає після провалу реформ

Начальник ГУ Національної поліції в Одеській області генерал Гіоргі Лорткіпанідзе подав у відставку заради того, щоб зберегти публічне ім’я своєї колеги, очільниці Національної поліції України Хатії Деканоїдзе. 

a5aeadef-a4ee-4fef-8287-219c7cc4fb7b_w987_r1_s

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук.

“Нещодавно колегія МВС ухвалила рішення, щодо невідповідності Лордкіпанідзе займаній посаді через зростання злочинності в Одеській області за останні вісім місяців в середньому на 50%.

По друге, парламентський комітет з законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності теж висловив повне невдоволення роботою Лордкіпанідзе, адже Одещину накрила хвиля криміналу.

Очільниця Нацполіції Хатія Деканоідзе мала б відреагувати на рішення колегії МВС і звільнити Лордкіпанідзе з займаної посади.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для того, щоб зберегти публічне обличчя Деканоідзе, з якою Лордкіпанідзе перебуває в одній політичній команді він самостійно подав у відставку”, – пояснив Мосійчук.

1

Перший заступник голови комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності каже про статистику, зафіксовану у кінці жовтня поточного року.

За звітний період в Єдиному реєстрі досудових розслідувань Одеської області було зареєстровано 31 тисячу 283 злочини, з яких близько 13 тисяч – тяжкі. Депутатський корпус Одеської обласної ради розкритикував роботу місцевої поліції. Сам начальник Національної поліції в області Георгій Лорткіпанідзе на сесію облради 22 жовтня не з’явився.

«Це найгірша ситуація за останні п’ять років», – повідомили на зборах представники обласної ради.

У вересні цього року стало відомо, що показник розкривання злочинів, пов’язаних із наркозлочинністю, за перші 8 місяців 2016 року в Одеській областіпоказав від’ємну динаміку порівняно із минулим роком. Відповідні документи оприлюднив Ігор Мосійчук, наголосивши на некомпетентності Гіоргі Лорткіпанідзе. Низка інших показників роботи обласної поліції також знизилися.

1
1
Колега Ігоря Мосійчука, народний депутат Андрій Лозовий також стежив за діяльністю очільника Національної поліції Одеси.

Зокрема, під час виступу у Верховній Раді народний депутат заявив, що голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе та очільник поліції Одещини Лорткіпанідзе повинні негайно піти у відставку, оскільки провалили реформу поліції та порушують права людини.

Лозовий припустив, що його громадську приймальню знищили в Одесі за наказом Гіоргі Лорткіпанідзе. Народний депутат заявив, що керівництво поліції зреагувало таким чином на критику, озвучену на засіданні Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

У вищезгаданому виступі під час засідання Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Лозовий нагадав очільниці Національної поліції Хатії Деканоїдзе про її обіцянку не застосовувати силу до мітингувальників під Оболонським судом міста Києва 2 серпня поточного року.

«Я особисто бачив під судом людей із закривавленими обличчями, потруєних газом, хоча ви обіцяли мені, що силу до мітингувальників не застосують», – звернувся до Деканоїдзе депутат.

Політик зазначив, що якби керівництво Національної поліції дотримувалось слова, сутичок можна було б уникнути.

Андрій Лозовий також висловився щодо жорсткого розгону «антитруханівського» мітингу в Одесі співробітниками Національної поліції.

«У нас уже був такий президент, який силою розганяв мітинги, – Янукович. Чим для нього це закінчилось, усі пам’ятають – він втік з країни», – зазначив Лозовий.
Політик нагадав Деканоїдзе, що низка її колег, зокрема, Ека Згуладзе та Гога Грігалашвілі, вже поїхали з України.

«Якщо ви не хочете тут наводити порядок та працюєте настільки неефективно, може вам краще самій попроситись у відставку і не ганьбити таку важливу для країни реформу?», – звернувся Андрій Лозовий до очільниці Національної поліції.

Депутат Ігор Мосійчук додав, що випадок на засіданні профільного комітету продемонстрував непрофесіоналізм Хатії Деканоїдзе та її колег. Політик сказав, що очільниця Національної поліції покриває свою непрофесійність національним питанням.

Як відомо, начальник поліції Одеської області генерал Гіоргі Лорткіпанідзе подав у відставку сьогодні, 7 листопада.

“На даному етапі для розвитку одеської поліції потрібна нова кров. Сьогодні я прийняв рішення за власною ініціативою написати заяву про відставку з посади”, – сказав Лорткіпанідзе у зверненні, оприлюдненому на сайті структури.

Жодних подробиць про звільнення він не повідомив. Додав, що йде з посади, але залишається “на службі України та верховного головнокомандувача”.

“Для мене було великою честю працювати начальником поліції Одеської області. У житті все має логічний початок, продовження і кінець. Через півтора року з мого призначення на пост керівника Одеської поліції, я прийняв рішення покинути займану посаду.

Хочу побажати успіху кожному поліцейському, разом з якими ми пройшли повний труднощів шлях. Я вірю в одеситів і краще майбутнє нашої країни!” – зазначив Лорткіпанідзе.

Нагадаємо, цього ж дня заяву про звільнення подав голова обласної адміністрації Одеської області Михеїл Саакашвілі.

Користувачі соцмереж активно відреагували на відмову двох посадовців від своїх крісел: частина зраділа втечі іноземців з України, частина назвала такий крок грузинських політиків симптоматичним для української держави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...