facebook

Вагітна білоруска втратила дитину через звірства силовиків: ображали і били в живіт

Вагітна Карина Малиновська втратила дитину після затримання і знущання силовиків в місті Гродно (Білорусь).

Про це повідомляє видання “Народна воля”.

Жінку зловили біля її будинку і відвезли до відділку міліції. Там її били в живіт і ображали. Вона пробула кілька годин в камері, де її змушували дивитися на знущання над іншими, тримаючи її голову. Їй погрожували забрати дитину, якій 1,5 року і затримати її маму.

Жінку також змусили на камеру сказати, що вона продавала петарди, які потім активісти кидали в силовиків. Ці кадри потім показали на держТБ.

Також жінку змушували підписати протокол, після чого їй обіцяли після суду свободу. Під час цього Карину і вдарили у живіт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Карина говорила силовикам, що вагітна, просила не бити її. Однак жінку відвезли до лікарні лише тоді, коли їй стало дуже погано. У лікарні лікар підтвердив положення жінки і сказав, що їй потрібна госпіталізація. Але жінка в формі, що супроводжує її, заявила, що в лікарні Карину пристебнуть наручниками до ліжка. Після виписки все одно їй треба буде їхати в тюрму. Їй запропонували відразу поїхати до відділку, після чого відпустять. Вагітна погодилася на ці умови.

“Я весь час думала про те, що буде з моєю дитиною, я не уявляла, як буду лежати, прикута наручниками до ліжка. Єдине, про що я просила моїх супроводжуючих, щоб мене більше не били”, – розповіла Малиновська.

Однак Карині знову стало погано, тому викликали медиків. У лікарні їй провели операцію через розрив кісти. Також лікарі сказали, що жінка втратила дитину.

За словами Малиновської, її прийняли за координатора акцій протесту в місті. Напередодні вона спілкувалася по телефону з активістом, ймовірно, його телефон прослуховували.

Після лікарні Карині знову дзвонили з міліції. Від неї вимагали заплатити штраф і підписати протокол. У ньому йшлося про те, що жінка з образами кидалася на людей і продавала петарди. По телефону жінці погрожували, що в разі відмови підписати протокол, їй випишуть новий, за участь в акціях.

Після відмови Карини підписати, їй виписали штраф в розмірі 103,5 доларів. Карина готує апеляцію до суду, щоб оскаржити це рішення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...