facebook

“Молоді, життєрадісні – найкращі на курсі”: викладачі розповіли про загиблих курсантів (фото)

Викладачі та товариші загиблих в авіакатастрофі на Харківщині членів екіпажу та курсантів шоковані втратою 26 побратимів і поділилися спогадами про них.

Про це вони розповіли в інтерв’ю ТСН.

Начальник кафедри Харківського національного університета Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, полковник Віталій Кирпенко не вірить, що командир екіпажу, який керував літаком, міг припуститися помилки.

Не міг він припуститися помилки

“Командир корабля – досвідчений льотчик. Не міг він припуститися помилки фатальної. Теж (він – ред.) – спортсмен-хокеїст”, – каже Кирпенко. Він також розповів про суть навчальних польотів:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це планові польоти, штурмани виконують завдання. Це не для перевезення особового складу, в них у кожного своя парта, це саме для штурманів, які навчалися на цій машині”.

Щодо курсанта Олександра Харченка, якого в останній момент не допустили до навчань, Кирпенко зазначає, що це є випадковістю: “Людина не склала залік і не потрапила на політ”.

Він одним з перших дійшов до штурмана машини

Полковник також поділився спогадами про загиблого офіцера Ашрафа Мсую: “У мене перший темношкірий хлопчик, який був в університеті взагалі. Я брав його на контракт 2011-2012 року. Він одним з перших дійшов до штурмана машини. Я його 15 років знаю”.

Молоді, життєрадісні хлопці. Одна з найкращих груп на курсі

Старший викладач на кафедрі фізичного виховання Сергій Гуманюк, який два роки працював з загиблими курсантами, розповів ТСН, що пам’ятатиме хлопців життєрадісними: “Молоді, життєрадісні хлопці. Одна з найкращих груп на курсі”.

Побратими хлопців розповідають, що новину дізналися через інтернет, а потім їм почали телефонувати співслуживці: “Було таке передчуття, бо повинні були повернутися з практики”.

Про загиблого Ашрафа Мсую розповідають що той мріяв стати офіцером ще 2016 року: “Він просився грати в команді, хотів бути офіцером вже тоді. Він на будівництві працював, був з бідної родини. (Ашраф – ред.) харків’янин, українець, вітчим білий, батько – лікар в Танзанії. (Він – ред.) залишився штурманом в навчальній бригаді”.

Курсант Олександр прокоментував загибель побратимів так: “Вони жили небом і залишились на небі, я не можу, мене просто розриває, молоді всі пацани”.

У соцмережах ширять світлини загиблих членів екіпажу та курсантів. Це курсанти 2 та 4 курсу – 133, 153 та 151 груп – Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба. Володимир Олабін, Євген Скоробагатько, Олексій Остапенко, Віталій Вільховий, Богдан Матвійчук, Артем Дудла, Андрій Померанцев, Максим Хомячук, Роман Корчовський та офіцер Ашраф Мсуя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...