facebook

На Рівненщині військовий комісар образив матір загиблого бійця

На Рівненщині т.в.о. районного військового комісара записав відеовибачення після інциденту, який набув розголосу в соцмережах. Мама загиблого бійця розповіла волонтерці, що конфлікт стався у маршрутці, і військовий нібито образив пам’ять її сина.

Випадок набув резонансу після публікації рівненської волонтерки Вікторії Шинкаренко, повідомляє Суспільне.

Усе відбулось у маршрутці «Курозвани – Рівне». Жінка описала, як все відбувалося зі слів матері загиблого бійця Дмитра Козачонка. Допис, який уже зник із доступу, був доволі об’ємний, Суспільне публікує найголовніші його фрагменти.

«… у маршрутку зайшов майор, теж по УБД. Той був напідпитку і почав згадувати свої бойові заслуги на аж двох ротаціях по пару місяців за шість років… Майор вважав, що він пільговий проїзд заслужив, а мама – ні, бо її син загинув тому, що «дол****б і сам винен». Коли такими словами кидається ватне бидло в спортивках, то це жахливо, а коли таке собі дозволяє офіцер по формі – це неприпустимо!», – пише Вікторія Шинкаренко.

Волонтерка каже, що зустріла маршрутку з мамою та військовим комісаром у Рівному. На автостанції він, з її слів, не вибачився, його забрали невідомі, які буцімто представились працівниками Військової служби правопорядку. Хоча після того, зазначила Вікторія Шинкаренко, приїхали справжні представники ВСП, які уже не застали комісара, а тільки упізнали його із відеозапису.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Волонтерка додала, що не планувала публікувати цю історію, якщо комісар вибачиться перед мамою загиблого.

«Наступного дня телефонували мені з військкомату і обіцяли, що майор Грибчук вибачиться перед мамою і проведуть службове розслідування. Потім через моїх знайомих просили не писати нічого про майора. Виявилось, що майора швиденько відправили на навчання через три дні. Минув тиждень, мама вибачення так і не дочекалась», – написала Шинкаренко.

Сам допис з відео інциденту волонтерка видалила. Суспільному пояснила: не хоче, аби його взяли на озброєння російські пропагандисти, адже вважає поведінку офіцера такою, що дискредитує армію України.

Ввечері 24 вересня на офіційній сторінці Рівненського обласного ТЦК та СП з’явилося повідомлення з вибаченнями до Надії Полюхович.

«Керівництво Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки засуджує ганебну поведінку майора Збройних Сил України Грибчука та приносить Вам, мамі загиблого Героя, свої щирі співчуття та слова вибачення. Запевняємо Вас, що даного офіцера буде притягнуто до відповідальності за свій вчинок», – йдеться у повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...