facebook

5 жирних продуктів, які корисні для вашого здоров’я

Якщо ви хочете завжди бути в хорошій формі та не мати проблем зі здоров’ям, вам варто включити в свій раціон кілька продуктів, які містять корисні жири. За словами болгарського фітнес-тренера Лазара Ангелова, мова іде про авокадо, шоколад, яйця, оливкову олію та горіхи.
145

Яйця

Яйця — багаті біодоступним білком, “антицелюлітними” вітамінами та мінералами. Однак багато людей роблять помилку, коли відділяють жовток, споживаючи лише білок. Тому що саме він збалансовує амінокислотний склад білка і, таким чином, створює ідеальне поєднання амінокислот для оптимального росту м’язів.

Окрім цього, жовтки багаті вітаміном В12, А та Е, містять кальцій, залізо, цинк та магній.

На кожних два білка рекомендується їсти один жовток.

Какао (чорний шоколад, який містить не менше 80% какао)

Шоколад з високим вмістом какао здатний пришвидшувати спалювання жирів, а завдяки антиоксидантам, зокрема теоброміну, допомагає знизити кров’яний тиск.

Жир в чорному шоколаді повинен походити лише з натуральних корисних жирів, які містяться в какаовій олії.

Тому якщо ви й справді хочете покращити своє здоров’я та спалювати жир, вибирайте солодощі з вмістом какао, не менше 80-90%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оливкова та кокосова олії

Кокосове молоко та олія є хорошим джерелом насичених жирів під назвою середньоланцюгові тригліцериди, компонентом яких є лауринову кислоту — поживна речовина для вашої імунної системи.

Оливкова олія є джерелом олеїнової кислоти і має численні переваги для здоров’я. Вона знижує рівень холестерину та сповільнює розвиток серцевих хвороб, а ще — є одним із найкорисніших продуктів, який можна споживати щоденно.

Авокадо

Одним із найкорисніших продуктів для організму є авокадо. Воно здійснює протизапальний ефект та багате на каротиноїди, які разом із вітаміном Е допомагають знищувати ракові клітини.

А ще авокадо регулює вміст цукру в крові, знижує рівень холестерину та ймовірність серцево-судинних захворювань.

Волоські горіхи та мигдаль

Більшість горіхів містять від 75 до 90% жиру з огляду на співвідношення кількості калорій в жиру до загальної кількості калорій. Вони містять корисні жири та високий рівень мікроелементів: вітамінів, мінералів та антиоксидантів.

Горіхи також є джерелом клітковини та білків, допомагають контролювати апетит, рівень цукру в крові та можуть сприяти втраті жиру.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...