facebook

Зеленський: Держава збільшує мінімальну зарплату, щоб у людей зросли доходи

Держава в умовах ринкової економіки не може встановлювати ціни на продукти харчування, але збільшує мінімальну зарплату, щоб у громадян зросли доходи.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спілкування із ЗМІ у Тернопільській області, передає Офіс президента.

“Відповідаючи на запитання журналістів, глава держави зазначив, що деякі експерти розповідають, буцімто збільшення мінімальної зарплати є великою помилкою”, – йдеться у повідомленні.

“Але звичайні люди, які живуть в Україні і які в більшості є платниками податків, вони радіють. Що стосується мінімальної зарплати, то п’ять тисяч – це нічого. Ми збільшили, на скільки змогли, з 1 вересня. З 1 січня вона буде шість тисяч, а з 1 липня чи серпня – шість з половиною тисяч гривень”, – переконаний Зеленський.

За його словами, українці відчують збільшення рівня мінімальної зарплати, оскільки від неї індексуються посадові оклади бюджетників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він також зазначив, що на ціни на продукти впливає багато чинників, серед іншого – погодні умови, обсяг урожаю, баланс експорту та імпорту, курс валюти тощо.

“Що стосується зменшення цін, то в нас ринкова економіка. Держава не може “ламати” ціни та підприємства”, – сказав президент.

Зазначається, що після брифінгу у Зеленського поцікавились, чи знає він ціни на продукти. Глава держави відповів, що любить і завжди купує гречаний хліб, і знає, що він коштує 15 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...