facebook

На кордоні посилюють охорону: очікують близько трьох тисяч хасидів, які намагатимуться потрапити до України

Надвечір паломники почали прибувати на інший пункт пропуску — “Дольськ” на Волині. 

Другу добу сотні паломників-хасидів намагаються потрапити до України на святкування юдейського Нового року з території Білорусі. Від учора, 14 вересня, заблоковано пункт пропуску “Нові Яриловичі”. І, за прогнозами правоохоронців, паломники прибуватимуть.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

На сьогоднішніх кадрах із українсько-білоруського кордону видно, що з одного боку стоять прикордонники, нацгвардійці та поліцейські. У руках — щити, на дорозі — військові машини. Навпроти них — сотні хасидів на валізах. Роблять те, що й зазвичай напередодні юдейського Нового року Рош га-Шана — співають пісень, сурмлять у баранячий ріг і моляться.

Щоправда, зазвичай це відбувається в Умані, куди й їдуть тисячі паломників-прочан, а саме до могили свого духовного наставника цадика Нахмана. Цьогоріч через пандемію український уряд ще в серпні обмежив в’їзд до країни іноземців. Коли до юдейського Нового року лишилося три дні, кордон заблокували.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Паломники змогли перейти білоруський кордон, але до України їх не пустили вже наші силовики. Натовп хасидів опинився у сірій зоні. Напередодні  вони зайняли всю проїжджу частину перед пунктом пропуску. Повернутися вірян не вмовив навіть голова прикордонної служби

Їх, за підрахунками прикордонників, вранці було близько семи сотень.

Вантажний транспорт зупинився. Його заставили валізами, поруч напнули намети та влаштували танці.

Сьогодні вдень один із паломників вирішив перейти кордон лісом та болотом. Його затримали і, ймовірно, депортують із забороною в’їзду на п’ять років.

Надвечір паломники почали прибувати на інший пункт пропуску — “Дольськ” на Волині. Силовики значно посилюють охорону на кордоні, бо, кажуть, найближчим часом із білоруського напрямку можуть прибути близько трьох тисяч прочан.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...