facebook

З 21 вересня – початкові школи, з 28 – усі решта: у Франківську поетапно відкриватимуть школи (ФОТО)

15 вересня на засіданні позачергової сесії міська рада вирішила поступово відкривати навчальні заклади в Івано-Франківську.

Перед депутатами зі зверненням про поетапне відкриття шкіл виступив обранець від ЄС Сергій Палійчук.

«Міська рада вирішила зобов’язати керівників шкільних закладів відповідно до законів забезпечити навчання на території Івано-Франківської міськради. З 15 вересня продовжити поетапне відкриття дошкільних закладів освіти. З 21 вересня – забезпечити роботу початкових шкіл для учнів 1-4 класів. З 28 вересня – забезпечити роботу шкіл для учнів 5-9 та 10-11 класів шкільної та позашкільної освіти. Крім того, керівники шкіл мають забезпечити неухильне дотримання усіх санітарних вимог. Відповідальність за здоров‘я дітей покласти на батьків. Рішення є обов’язковим для виконання на території франківської міської ради», – йдеться у звернення, передає “Галка“.

Директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук зауважив – батьки зможуть обрати форму освіти для своїх дітей.

«Щоб чиясь дитина продовжила вчитися дистанційно, батьки мають написати відповідну заяву. Проте школи зараз обладнані усім необхідним, щоб забезпечувати очну форму навчання з дотриманням усіх санітарних норм», – наголосив Максимчук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Більшість депутатів схвально відгукнулися про це рішення, але не всі. Позафракційний Михайло Верес каже, що спершу слід дочекатися, аби місто вивели з червоної зони.

«Якщо директора школи оштрафують на 34 тисячі за відкриття шкіл, то хто за нього платитиме?», – каже Верес.

У відповідь Сергій Палійчук наголосив, що «у біді» освітян не залишать.

«Будемо допомагати і директорам, і викладачам, і якщо будуть якісь протоколи на них, то будемо розбиратися», – додав Палійчук.

«В разі якихось дій від поліції будемо оскаржувати юридично. А якщо місто буде в червоній зоні до кінця року? Ми не можемо тримати дітей на дистанційному навчанні до березня наступного року. Вважаю рішення Сергія Палійчука про поетапне відкриття є компромісним. А в цій ситуації ми мусимо його шукати», – зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Після дискусії депутати таки прийняли це рішення – «за» проголосували 32 обранців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...