facebook

Що буде з доларом, якщо переможе Трамп або Клінтон?

На що звернути увагу за 6 днів до виборів? Валюти

clinton-vs-trump-1

Переможе Клінтон:

Долар зміцниться проти інших валют розвинених ринків, якщо демократи будуть домінувати в Конгресі.
Валюти ринків, що розвиваються, вже врахували перемогу Клінтон, яка матиме нейтральний, позитивний ефект на валюти всіх країн, за винятком Росії, стверджує Societe Generale. Більше за інших валют ринків, що розвиваються виграє мексиканський песо.

b88
Китайський юань зміцниться помірно, у відповідь на перемогу Клінтон, так як валюти, чутливі до перспектив світової торгівлі, чекає зростання «полегшення», стверджує Шон Келлоу, стратегічний спеціаліст Westpac Banking Corp.

Переможе Трамп:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У цьому випадку долар послабиться проти основних валют, а мексиканський песо покаже найгіршу динаміку проти «зеленого».

Навіть після початкового «шоку» від перемоги Трампа долар продовжить падати, так як валюти розвинених ринків, включаючи євро, ієну, фунт і франк будуть зростати, через побоювання, що Китай почне скидати американські активи, а ФРС відстрочить посилення монетарної політики.

Однак через 3-9 місяців після виборів долар почне зростати, так як республіканці будуть знижувати податки і приймати інші бюджетні стимули, намагаючись прискорити зростання економіки, вважає Bank of America.

Негативний настрій Трампа по відношенню до Китаю послабить острівної юань на 3% до кінця року, а в довгостроковій перспективі валюта продовжить поступове зниження.

Небажання інвесторів йти на ризик, після перемоги Трампа, позначиться на валютах країн, що розвиваються, з-за побоювань, що його протекціоністська політика може вплинути на ринки, що розвиваються, обмеживши імпорт. Може постраждати і корейська вона, за намірів Трампа зосередити війська біля кордонів Північної Кореї.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...