facebook

Українців будуть прослуховувати детективи НАБУ

У Національному антикорупційному бюро України очікують до кінця року отримати право на самостійне зняття інформації з каналів зв’язку.

Про це прес-служба відомства повідомляє на сторінці у Facebook.

Âûâåñêà íà çäàíèè Íàöèîíàëüíîãî àíòèêîððóïöèîííîãî áþðî â Êèåâå, 12 ìàðòà 2016 ã. Ôîòî Ìóñèåíêî Âëàäèñëàâ / ÓÍÈÀÍ

Âûâåñêà íà çäàíèè Íàöèîíàëüíîãî àíòèêîððóïöèîííîãî áþðî â Êèåâå, 12 ìàðòà 2016 ã. Ôîòî Ìóñèåíêî Âëàäèñëàâ / ÓÍÈÀÍ

“Законопроект про “прослушку” для НАБУ, нарешті, в порядку денному роботи Верховної Ради. Це вселяє надію, що до кінця року НАБУ отримає право на самостійне зняття інформації з каналів зв’язку», – йдеться у повідомленні.

У НАБУ нагадали, що цього кроку чекає і Міжнародний валютний фонд. «Сподіваємося на підтримку суспільства і народних депутатів», – наголосили у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, 6 липня Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту ухвалити за основу і в цілому законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” (щодо діяльності Національного антикорупційного бюро) (№ 4812).

Як зазначив директор НАБУ Артем Ситник, цим законопроектом у Кримінальному процесуальному кодексі пропонується встановити, що до органів, які мають право здійснювати зняття інформації з каналів зв’язку, відноситься і Бюро. Нині, зауважив Ситник, право на зняття інформації з каналів зв’язку мають органи Служби безпеки та Національної поліції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

16 вересня комісар Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган заявляв, що отримання НАБУ можливості самостійно знімати інформацію з каналів зв’язку сприятиме незалежності відомства.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...