facebook

Банки, квартири та інвестиції в себе – куди українці вкладають гроші

На відміну від керівників держави і, попри пережиту банківську кризу, люди не тримають гроші вдома, а несуть їх у фінансові установи й не тільки. Якщо заощаджень небагато – можна вкласти їх у енергоефективність. А ще криза – прекрасний час для інвестицій у себе.

1-e1478073922592

Цьогоріч українці таки почали повертати гроші до банків. Обсяг депозитів зріс майже на 7%.

Попри це, після банкопаду  на руках в людей – десятки мільярдів доларів, кажуть фахівці. Альтернатива банкам – страхові компанії. Щоправда, прибутки там значно нижчі, ніж у банках. Аби заробити – треба інвестувати на 10-15 років.

Якщо грошей назбирали багато – варто вкласти їх у нерухомість. Нині ціни на неї на дні. Куплену квартиру чи будинок уже через кілька років можна буде вигідно перепродати. Доти ж – здавати в оренду.

Якщо заощаджень небагато – можна вкласти їх у енергоефективність. Це – новий тренд для України через високі тарифи. Утепливши дім та обладнавши його лічильниками – можна суттєво економити на комуналці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Та найпопулярнішою і найпростішою інвестицією є все ж тверда валюта.

– Головним є диверсифікація – не можна тримати яйця в одному кошику. Оскільки відбуваються коливання – краще роздивлятися і доларові, і гривневі і єврові інвестиції. Бажано розбити рівними частинами, – коментує експерт фінансових ринків Андрій Шевчишин.

А ще криза – прекрасний час для інвестицій у себе. Переконана киянка Жанна. Ледь не всі свої заощадження вона витрачає на закордонні поїздки. У списку вже 27 країн.

Не менш  корисно інвестувати у власне здоров’я, активний спосіб життя і самоосвіту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...