facebook

Українські винахідники вперше взяли участь у конкурсі NASA та увійшли до топ-3

Український проект Mars Hopper увійшов в топ-5 за результатами світового хакатона NASA SpaceApps Challenge. Українці обрані з 128 команд з усього світу. Проект набрав 8216 голосів.

Флаг НАСА

Про це повідомляє Дело.

Лідером голосування став проект Martian Oasis з Бангладеш. Він набрав 8422 голосів. Друге місце у македонського проекту Avis – 8364 голосів. Також в топ-5 потрапив проект Wake up NEO з Білорусі… Він отримав 5637 голосів. Та американський gypnos, що має 4035 голосів.

Голосування за кращий з 5 проектів триває. Кожен бажаючий може підтримати український проект. Голосувати можна 1 раз на день. Якщо українська команда здобуде перше місце, їх запросять на екскурсію на космодром США.

Винахідники кажуть, що борються насамперед за престиж України, яка вперше бере участь у цьому конкурсі і вже має всі шанси на перемогу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Mars Hopper вирішує проблему пересування по Червоній планеті. За допомогою реактивних прискорювачів, які в якості палива використовують CO2 з полярних шапок Марса, літальний апарат піднімається в атмосферу. Далі розкриваються його гвинти, і “літак” долає невелику відстань.

За оцінками команди, для прототипу потрібні незначний обсяг палива. Необхідні для його створення технології вже успішно використовуються в космонавтиці.

2113293

В цьому році в хакатоні NASA 15 310 учасників з 61 країни розробляли 1178 проектів.

Українські команди вперше брали участь у категорії “Вибір людей”. Нас представили 2 міста – Києві Кіровоград.

Ще 4 українські команди в номінації “Глобальна” оцінюють експерти NASA. Результати стануть відомі через кілька тижнів.

Нагадаємо, українські винахідники представили проект марсіанського літака у конкурсі NASA. Команда Mars Hopper бореться за приз глядацьких симпатій. Два тижні тому винахідники здобули перемогу у місцевому етапі всесвітнього хакатона від NASA – SpaceApps Challenge.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...