facebook

На голову пам’ятника Івану Грозному в Росії надягли мішок

На голову пам’ятника Івану Грозному в російському місті Орел надягли мішок, а на морду його коня причепили табличку з надаписом: «задуха яка, темрява».

Про це повідомляє спільнота «Типичный Орел [KONUBRI]» в мережі vkontakte.

xbgmnyq8jxa

Як повідомляє «РИА Новости», поліція міста знайшла винуватця. Ним виявився молодий чоловік з Ярославля.

Губернатор Орловської області Вадім Потомскій заявив, що пам’ятник невдовзі повернеться до первісного вигляду.

«Можу сказати одне: пам’ятник здачі дати не може. Пам’ятник від цього не розстане, гірше він не буде, звісно, все це приберуть, помиють, почистять, але більш того, хочу сказати, що поліцейські відпрацювали просто блискуче, мені тільки доповіли. Так, вони знайшли. Людина, доречі, не орловська, а ярославська.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Парубок приїхав з Ярославля, щоб якимось чином прославитися. Прославився. Вони були впевнені у тому, що це все для них це пройде безкарно. Там же камери, ми ж усім цим забезпечені. У нас працює система «Безпечне місто», — розповів Потомскій.

Нагадаємо, як повідомляв «Интерфакс», 14 жовтня в Орлі встановили пам’ятник московському царю Івану Грозному.

«За роки свого правління він зміг вжити ряд сміливих заходів та рішучих кроків, направлених на укріплення єдності Російської держави. Це не тільки данина пам’яті царю і воїну, але і визнання спадкоємності всіх етапів нашої історії», — прокоментував відкриття пам’ятника міністр культури РФ Владімір Мєдінскій.

Повідомляється, що спершу ініціативу встановлення пам’ятника такій неоднозначній особистості, як цар Іван Грозний, сприйняли негативно. Проте згодом більшість громади виступила за пам’ятник. Підтримав ініціативу і патріарх Кірілл.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...