facebook

Жінки стають алкоголіками майже так само часто, як чоловіки – дослідження

Результати глобального дослідження австралійських вчених показали, що жінки п’ють майже стільки ж спиртних напоїв, як чоловіки.

Аналіз учених університету Нового Південного Уельсу в Австралії даних 4 мільйонів людей, які народилися з 1891-го по 2001 рік, показав, що раніше чоловіки були набагато більш схильні до випивки пити і мали пов’язані з цим проблеми зі здоров’ям.

c5721d9-zhinky-alkoholizm

Нинішнє покоління жінок наздогнало чоловічу статистику, повідомляє ВВС із посиланням на публікацію медичного журналу BMJ Open.Згідно з дослідженням, на початку XX століття чоловіки у 2,2 рази частіше жінок взагалі торкалися до алкоголю, у три рази частіше за жінок ставали алкоголіками і у 3,6 рази частіше серйозно хворіли на цироз печінки.

Але цей розрив поступово скоротився. Чоловіки трохи більше за жінок п’ють спиртне (в 1,1 рази), вони тільки в 1,2 рази частіше за жінок доводять себе до алкоголізму, не набагато частіше відчувають викликані алкоголем проблеми зі здоров’ям.
Все більша доступність алкоголю також грає важливу роль, не кажучи вже про те, що реклама спиртних напоїв часто буває спрямована спеціально на споживчий сегмент жінок, особливо юного віку“, – вважає Марк Петтікрю.На думку професора Марка Петтікрю з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини, причина таких змін полягає не лише у тому, що соціальні ролі чоловіків і жінок змінюються.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...