facebook

НОВИНИ УКРАЇНСЬКИЙ ПРОЕКТ ЛІТАКА ДЛЯ МАРСУ ВИЙШОВ У ЛІДЕРИ КОНКУРСУ NASA

Україна вперше бере участь у цьому конкурсі, однак одразу два проекти мають шанси на перемогу

0bd85d1b-577e-4a15-8cb6-dfdba95b24ec

Проект літака для Марса Mars Hopper, розроблений українськими винахідниками, опинився серед лідерів всесвітнього форуму розробників NASA SpaceApps Challenge. Цього року у конкурсі взяли участь 1287 проектів, однак у фінал громадського голосування вийшли лише п’ять.

На момент публікації новини український проект набирає 9760 голосів і посідає перше місце. Голосування продовжується: віддати свій голос може кожен, хто зареєструється на сайті проекту 2016.spaceappschallenge.org.

Українці запропонували замість марсохода – марсоліт, який використовує як пальне сухий лід. Україна вперше бере участь у цьому проекті, однак вже має чудові шанси на перемогу.

На другому місці македонський проект Avis, який відстає всього на кілька голосів. Трійку лідерів замикає літальний апарат винахідників із Бангладеш Martian Oasis. До п’ятірки фіналістів також увійшли проект із Білорусі Wake up NEO та hypnos винахідників зі США.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, ще один український проект вийшов у фінал у категорії “Краще використання даних”. Винахід кіровоградських дослідників Asterion – CYA має на меті вивчення навколоземних об’єктів за допомогою машин. Експерти NASA оголосять результати конкурсу 23 травня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...