facebook

Чому так важливо пити воду: 6 психологічних причин

Дивовижне вплив на організм людини! Зневоднення – прямий шлях до депресії.

fewfwe4r24r234234

Про те, що воду потрібно пити в обов’язковому порядку і для схуднення, і для гарного самопочуття, знає кожен. А ось те, що вода діє на психіку і є свого роду антидепресантом – відомо далеко не всім. Уяви собі, так і є.

Іранський доктор Ферейдун Батмангхелидж, впевнений: більшість людей відчувають хронічне зневоднення, а це – прямий шлях до ожиріння і психічних захворювань. Як пояснює доктор, вода стимулює симпатичну нервову систему, яка, в свою чергу, регулює метаболізм. І нестача води ці процеси уповільнює. Ну, чим тобі загрожує уповільнення метаболізму пояснювати не потрібно, з цим все зрозуміло. А ось те, що мозок людини на 85% складається з води, і відрізняється підвищеною чутливістю до зневоднення, для тебе напевно стане відкриттям.

1400011770_zachem-pit-vodu-utrom-natoshhak-2.jpg (38.65 Kb)

Доктор, назвав цілий список симптомів, які точно говорять про зневоднення організму. Отже, терміново випий склянку води, а то і два залпом, якщо:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

1. Ти відчуваєш втому, яка не є результатом напруженої роботи.

2. У тебе різкий приплив крові до обличчя: коли кровообіг у мозку посилюється, щоб поліпшити його постачання водою, приплив крові до обличчя також збільшується.

3. Почуття роздратування без видимої причини і безконтрольний гнів, стали частими супутниками твого настрою.

4. Тебе відвідало почуття тривоги, без будь-яких вагомих підстав.

5. Хронічна пригніченість з тобою вже кілька днів.

6. З’явилася непереборна тяга до алкоголю, паління і шкідливої їжі.

Для профілактики, іранський доктор радить вживати по 8 склянок чистої води в день. А ось від кави, чаю та газованої води, Батмангхелидж рекомендує відмовитися зовсім.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...