facebook

“Ти просто припини стріляти!”: Порошенко накричав на Путіна під час зустрічі в Берліні – ЗМІ

Стали відомі деталі переговорів “нормандської четвірки”.

Президенту України Петру Порошенку довелося підвищити голос на президента РФ Володимира Путіна, коли той спробував його перебити під час переговорів “нормандської четвірки” в Берліні.

385837499

Про це пише ЛІГА.net, посилаючись на членів української делегації на переговорах.

Під час однієї дискусій Порошенко сказав Путіну: “Знаєте, ні для кого не секрет, скільки вашої зброї і військ на окупованих територіях Донбасу. Для чого ми тут? Щоб ви перестали стріляти…”.

У цей момент російський президент спробував перебити Порошенка реплікою про необхідність виконання політичної частини Мінська. Тоді український президент підвищив голос: “Ні, ти просто перестань стріляти!”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Співрозмовники агентства кажуть, що основна дискусія під час переговорів відбувалася навколо теми безпеки, і з самого початку вона зайшла в глухий кут. Путін відкидав все, що пропонувала українська сторона, а Україна – все, що пропонувала Росія.

Пропозиції стосувалися, головним чином, дорожньої карти – української ідеї, яка покликана, з одного боку, чітко прописати терміни виконання кожного пункту мінських угод, з іншого – прив’язати до Мінська гарантії виконання цих пунктів Росією.

Українська делегація наводила один аргумент за іншим, демонструвала докази триваючої ескалації, переконувала в тому, що неможливо в Україні рухатися по політичному треку Мінська без реального і всеосяжного припинення вогню із звільненням заручників і розведенням сторін.

Путін робив вигляд, що цього не розуміє і продовжував наполягати на виборах, особливому статусі, амністії – без будь-яких гарантій з боку Москви з припинення вогню, виводу військ та передачі кордону під контроль України.

В якийсь момент Меркель намагалася повернути Путіна в конструктивне русло і змусити говорити конкретно по пунктам. “Давай домовимося, що треба припинити вогонь”, – сказала вона.

Путін відповів, що це “українська ідея”, а значить – Москва буде сприяти блоку безпеки, але нічого обіцяти і гарантувати нібито не може.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...