facebook

Україна може відновити польоти астронавтів у космос і відкрити станцію на Місяці

Фахівці заговорили про амбітні цілі після успіху проекту “Антарес”.

Успішний запуск ракети “Антарес” відкрив для української авіакосмічної галузі нові перспективи.

385827159

Спільний проект із США має потенціал розвитку аж до участі українських астронавтів в міжнародних космічних експедиціях та побудови Україною своєї власної станції на Місяці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. Про такі амбіції заявив керівник конструкторського бюро “Південне” Олександр Дегтярьов.

Він наголосив, що в України є всі необхідні технології, компоненти, освіта, а бракує лише грошей. “Особливість України полягає в тому, що ми входимо до п’ятірки країн, котрі мають спеціальні технології. Ми повинні залучати їх, як нашу конкурентну перевагу, і продати товар, створений на базі цих технологій.Я вважаю, людство має пройти через Місяць і навчитися жити та освоювати тіла Сонячної системи”, – каже він.

Як повідомлялося, напередодні ракетоносій Antares OA5 із вантажним кораблем Сygnus на борту здійснив успішний старт із Середньоатлантичного регіонального космопорту на острові Волопс, штат Вірджинія. Секретар РНБО Олександр Турчинов схвально відгукнувся про успішний пуск модернізованої ракети та наголосив, що Україна повертає собі позиції ракетної держави.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...