facebook

Турчинов: Україна повертає собі позиції ракетної держави

Глава РНБО України Олександр Турчинов вважає успішний запуск ракети Antares-230 з українськими двигунами поверненням Україні статусу “ракетної держави”.

“Ми створюємо сучасні військово-ракетні комплекси для захисту нашої держави, так і найсучасніші ракетні системи для освоєння мирного космосу”, – зазначив Турчинов.

097e531f0208627762ba2e68013b70af-8a7e309af672471be5b618a1325bb32c

Кілька тижнів тому ми звітували про успішні пуски українських ракет на військовому полігоні, а вже сьогодні, 18 жовтня о 2:00 45 хвилин за київським часом з острова Уоллопс (штат Вірджинія, США) відбувся успішний пуск модернізованої ракети-носія середнього класу Antares-230 з транспортним космічним кораблем Cygnus.

Головним розробником ракети-носія є американська компанія Orbital АТК, а основну конструкцію першого ступеня створили вітчизняні підприємства космічної галузі КБ «Південне» ім. М. К. Янгеля та во «Південний машинобудівний завод ім. А. Н. Макарова »в кооперації з підприємствами« Хартрон-АРКОС »,« Хартрон-ЮКОМ», «ЧЕЗАРА», «РАПІД» та інші.

Останні півтора року українські фахівці займалися модернізацією першого ступеня ракети-носія Antares, адаптуючи його до нового двигуна. Рішення про заміну російського двигуна, який раніше використовувався в ракеті, було прийнято в 2014 році, після того як ракета-носій з-за проблем з російською двигуном вибухнула в лічені секунди після старту. Перед українськими фахівцями-ракетниками стояло унікальна завдання: у найкоротший термін забезпечити адаптацію нового двигуна до ракети, спроектованої під зовсім інший двигун. І їм вдалося! Зараз зміни в конструкції ракети-носія дозволили істотно підвищити її енергетичні можливості та економічну ефективність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вітаю всіх, хто брав у цьому грандіозному проекті участь! Україні є чим пишатися!

Україна повертає собі позиції ракетної держави, швидкими темпами відновлюючи стратегічні позиції у ракетобудуванні. Ми створюємо сучасні військово-ракетні комплекси для захисту нашої держави, так і найсучасніші ракетні системи для освоєння мирного космосу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...