facebook

Кабмін затвердив перелік професій, які зможуть виходити на пенсію достроково

Згідно з постановою №461 від 24 червня, опублікованою на сайті уряду 26 липня, Кабмін затвердив нову редакцію списків виробництв, робіт, професій, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

pensijne-posvidchennya-e1475147885360

До переліку входять професії з особливо шкідливими і важкими умовами праці, а також професії з шкідливими і важкими умовами праці в сферах: гірничої діяльності, підготовки руд, металургії та обробки металу, виробництва кислот і лугів, хімічного виробництва, виробництва вибухових речовин, виробництво і ремонт електричного обладнання, виробництво скла, кераміки, синтетичних волокон, паперу.

Крім того, до сфер, працівники, яких мають право на пільговий вихід на пенсію, відноситься поліграфія, залізничний транспорт, робота з радіоактивними речовинами.

У коментарі до постанови йдеться про те, що вона сприятиме обгрунтованому визначенню права працівників, зайнятих на роботах з шкідливими і важкими умовами праці, на пенсію за віком на пільгових умовах, що своєю чергою дасть змогу оптимізувати витрати на пільгове пенсійне забезпечення відповідної категорії громадян.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...