facebook

Повсякденні речі, про призначення яких ми і не підозрювали: цікаво знати

Ми вже дізналися, навіщо потрібна стрілка на покажчику рівня палива і для чого роблять поглиблення в пляшках. І готові поділитися з вами!

Навіщо потрібна стрілка на покажчику рівня палива

 

Цю стрілочку придумали автовиробники, щоб визначити, з якого боку знаходиться кришка бензобака, не виходячи при цьому з машини. Дуже зручно, якщо ви тільки придбали автомобіль або взяли у друга або в оренду. Але є вона не у всіх автомобілях.

18084265-01-0-1476363981-1476363985-650-c83962817f-1-1476515993

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Для чого потрібні заклепки на кишенях

Спочатку джинси випускали як міцний робочий одяг для шахтарів і золотошукачів. Але незабаром було помічено недолік: під вагою самородків і інструментів кишені не витримували і рвалися по швах. Для того, щоб цьому запобігти, і були придумані заклепки.

Навіщо в степлері ця деталь

Степлер в «звичайному» режимі скріплює документи скобами всередину. Якщо ж повернути сріблясту платформу на 180°, то скоби стануть загинатися назовні. Це призначено для тимчасового скріплення аркушів, щоб скобу можна було легко вийняти, не пошкодивши папір і пальці.

 

Навіщо отвір і зубчики на кінці рулетки

Отвір призначений для того, щоб можна було зачепити стрічку за саморіз або цвях і виміряти відстань.

А зубчики допоможуть зробити позначку під час вимірювань, якщо під рукою раптом не виявиться ручки або олівця.

Чому потрібен отвір в нижній частині замків

Як правило, навісні замки використовуються на вулиці, і через цей отвір виливається вода, яка потрапляє в замок в дощову погоду, в іншому випадку механізм всередині б заіржавів. Також через нього зручно змащувати замок.

 

Як дізнатися чи потрапляла вода в телефон

На багатьох батареях встановлені спеціальні індикатори вологості – невеликий квадратик або коло, який змінює колір зі світлого на червоний при попаданні вологи.

В iPhone починаючи з iPhone 5 він знаходиться в роз’ємі для SIM-карти. Щоб краще розгледіти індикатор контакту з рідиною, можна скористатися збільшувальним склом з підсвічуванням або змінювати кут освітлення пристрою, поки індикатор не буде добре помітний.

Чому є виступи на клавішах F і J

Вони потрібні для зручності друку: при сліпому десятипальцевому методі набору ці клавіші – базові, на них розташовуються вказівні пальці.

 

Як правильно відривати стікери

Якщо відривати стікери знизу, край загортається і стікер через якийсь час відлипає. Щоб такого не траплялося, відривати стікер потрібно збоку, уздовж липучки.

Навіщо в iPhone потрібно це отвір

Отвір на задній панелі між камерою і спалахом – другий мікрофон. А потрібен він для того, щоб боротися з оточуючими шумами і очищати нашу мову під час розмови від стороннього шуму.

 

Навіщо паличка і наскрізний отвір в пресі для часнику

Це не тільки прес для часнику, але і пристрій для видалення кісточок з вишні. В отвір, розташований на кінці ручки, вкладається вишня. При натисканні на ручку штир, який знаходиться на протилежному боці, видавлює кісточку.

 

Для чого роблять поглиблення на дні пляшки

Це поглиблення називається пунт, і є кілька причин його існування:

  • Раніше через відсутність спеціальної апаратури було вельми складно виготовити пляшку з плоским денцем, і доводилося край вихідного матеріалу при видуванні «заправляти» всередину пляшки. Це прижилося і стало свого роду традицією.
  • При тривалій витримці в порожнині утворюється осад і збирається якраз в поглибленнях навколо пунта і там затримується при розливі вина по келихах.
  • На пляшках з шампанським або ігристими винами він розподіляє тиск усередині пляшки, знижуючи навантаження на «шов» між стінкою пляшки і денцем.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...