facebook

Україна має порушити кримінальне провадження проти італійських політиків за візит до Криму – посол

Посол України в Італії Євген Перелигін вважає, що Україна має відкрити кримінальне провадження проти групи італійських політиків, які поїхали в Крим. Про він це сказав в ефірі “112 Україна”.

ambasciatore-ucraino-italia-2

“Я направив відповідні пропозиції і вважаю, що Україна має відреагувати більш рішуче. Тобто, відкрити кримінальне провадження проти порушників нашого законодавства, а вся група італійська вона порушувала, в першу чергу, українське законодавство. Відкрити таку кримінальну справу, довести справу до суду. Мати постанову суду про притягнення, звернутися до міжнародної спільноти і продемонструвати, що всі ці політики, які будуть далі їздити не тільки в Крим, а й інші країни, вони мають бути притягнуті до відповідальності”, – зазначив посол.

Є.Перелигін розповів, що це є візит не італійської делегації, а групи місцевих депутатів та місцевих бізнесменів, які належать до однієї маргінальної партії Lega Nord (Ліга Півночі), яка виступає за незалежність і більшу автономізації півночі Італії.

“Усі члени цієї партії і місцеві політики намагаються використати будь-який привід для того, щоб продемонструвати свою незалежність від дій уряду, від європейської політики. І один з таких елементів – це візит цієї групи до Криму в ці дні”, – додав він.

Нагадаємо, делегація депутатів регіональних рад та представників ділового співтовариства Італії попри заборону прибула до окупованого Криму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...