facebook

МЗС Литви викликало на килим російського посла та вручило йому ноту

Причиною цьому стало порушення повітряного простору літаками ВМС РФ

Міністерство закордонних справ Литви вручило ноту послу Росії Олександру Удальцову через інциденти у Балтійському морі. Про це повідомляє “Укрінформ”.

62839

“12 жовтня до Міністерства закордонних справ був викликаний посол РФ у Литві Олександр Удальцов. Йому вручили дипломатичну ноту, в якій висловлена стурбованість у зв’язку з діями ВМС Росії, що повторюються та порушують права і свободу суверенної ЛР у виключній економічній зоні Литви у Балтійському морі”, – йдеться в повідомленні литовського відомства.

Як стало відомо, 10 жовтня російські військові кораблі звеліли тим суднам, що знаходилися у винятковій економічній зоні Литви у Балтійському морі, змінити курс.

У відповідь на це МЗС Литви закликало РФ послідовно дотримуватися норм міжнародного права, принципів добросусідства і забезпечити ситуацію, за якої подібні інциденти не повторювалися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, російському послу повторно висловили стурбованість у зв’язку з дислокацією ракет “Іскандер-М”, які можуть нести ядерні боєголовки, у Калінінградській області та польотами російських літаків над Балтійським морем.

Як повідомляється, лише впродовж трьох днів – з 6 по 9 жовтня – винищувачі місії повітряної поліції НАТО піднімалися у повітря, аби супроводжувати російські літаки, що пролітали поряд з повітряним простором НАТО.

Нагадаємо, у вересні МЗС Естонії передало російському послу ноту протесту через порушення повітряного простору.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...