facebook

П’ять стадій кохання: більшість зупиняється на третій

Виявляється, більшість з нас не знає, з чого «складається» кохання і як воно «живе».

«Мабуть, не моя людина», – часто ми чуємо в виправданнях після несподіваного розриву наших друзів або знайомих. Або самі вимовляємо цю фразу. Адже всім навколо здавалося, що у вас якраз ідеальні відносини. Так ви, ймовірно, і самі так вважали. Найчастіше незрозуміло, чому справжня любов сходить нанівець.

Знайдено пояснення цьому феномену. Відомий психолог Джед Деймонд після 40 років клінічних досліджень прийшов до висновку, що більшість людей насправді знаходить ту саму, «свою» людину. Просто вони не витримують 5 неминучих етапів відносин, зупиняючись на третьому. Давайте поглянемо на них.

kohannya

Закоханість

Закоханість – це етап, коли ви одурманені гормонами щастя; цей час проекції всіх ваших бажань і надій на вашого партнера. А партнер в даному випадку – це просто ідеальна людина без єдиного недоліку. Ви думаєте, що він завжди буде виконувати будь-яке ваше бажання, вірите в кожне сказане ним слово і мрієте про вічну любов, відкидаючи сумніви всякого скептика.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Офіційний початок стосунків

На даному етапі любов міцнішає, і побачення змінює офіційне спільне проживання. Ви пізнаєте один одного набагато ближче, починаєте впливати на всі аспекти життя партнера. Це час єднання і радості. На цьому етапі вірогідна поява довгоочікуваних дітей, що тільки укріплює єдність. Ви відчуваєте себе захищеним, бажаним. І вважаєте, що точно знайшли саме свою людину, що це, так би мовити, доля і що ви ніколи не мали сумніву в цьому.

Розчарування

Ось тут-то і трощать все надії. Це етап, коли з’являється відчуття, що почуття безповоротно гаснуть, що партнер стає просто до неможливості передбачуваним, а його поведінка починає дратувати. Хочеться взяти перерву в стосунках. Або взагалі визнати, що це була «не ваша людина». Так буває? Навіщо так мучити себе і людину, з якою колись було добре. Колись…

Подолання кризи і перехід до «високого» кохання

Якщо ви, закривши очі і згнітивши серце, впевнено проходите третій етап, то отримуєте наступне: у вас стираються ті ілюзії, які ви проектували на свого коханого. Перед вами постає не той, кого ви уявляли і хотіли мати поруч з собою, а саме реальна людина. Ви приймаєте, а головне, розумієте всі недоліки партнера. Ви зцілюєте один одного і переходите в стадію так званої «високої любові».

Усвідомлення справжньої сили вашої пари

З розумінням того, що ви навчилися долати ваші розбіжності і знайшли глибокий, міцний зв’язок в своїх відносинах, приходить розуміння, що у вас двох є сили, щоб змінити щось в цьому світі. Не тільки уживатися удвох, але і жити удвох заради спільної справи. Працювати удвох, писати, творити – що завгодно. І, коли ви почнете працювати і думати, як єдине ціле, подолавши всі етапи, ви вже зможете зі 100% -вою точністю сказати: «Це моя людина!».

Прислухайтеся до свого серця, а не до розуму! Саме останнє зупиняє вас на третій стадії!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...