facebook

До Умані вже прибуло понад 21 тисячу хасидів

За попередніми оцінками, цьогоріч на могилу духовного лідера хасидів очікується прибуття 30 тисяч хасидів із 19 країн світу

53_main

До міста Умань на святкування 5777 іудейського нового року вже прибуло понад 21 тисячу хасидів. Загалом, за попередніми оцінками, цьогоріч на могилу духовного лідера хасидів, цадика Нахмана очікується прибуття 30 тисяч хасидів із 19 країн світу. Нині у районному центрі вже зареєструвався  21351 хасид, з них 19231 – чоловіки, 13 – жінок, 2107 – дітей. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Черкаській області.

Під час святкування безпеку паломників пильнують 90 рятувальників, на озброєнні яких знаходиться 17 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

Окрім цього, у місцях відправлення релігійних обрядів та масового перебування паломників встановлено 4 спеціальних стаціонарних пости, а також розроблено 2 спеціальних піших маршрути, на яких постійно чергують рятувальники та правоохоронці. Також організовано цілодобове чергування із залученням водолазної групи Управління.

Водночас, на будинках де планується проживання паломників цього дня були додатково розміщені застережні плакати, на дверях готелю та під’їздів житлових будинків вивішені інформаційні листівки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що головне свято Новий 5777-й рік хасиди зустрічатимуть в ніч з 2 на 3 жовтня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...