facebook

Мін’юст: В Україні люстрували 930 чиновників, але серед них – жодного судді

В Україні наразі вдалося зняти з посад за люстрацією 930 чиновників із 5 тисяч, що підпадають під закон «Про очищення влади». Але до 20 люстрованим вдалося відновитися через суд.

Òàáëè÷êà íà çäàíèè ìèíèñòåðñòâà þñòèöèè Óêðàèíû â Êèåâå, 3 äåêàáðÿ 2015 ã. Ôîòî Íóæíåíêî Ñåðãåé / ÓÍÈÀÍ

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко.

Водночас вона констатувала, що досі не вдалося люструвати жодного суддю.

«Але є деякі рішення. Справа в тому, що є єдине рішення Вищої ради юстиції щодо люстрації, заборона до екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова. Це фактично людина, яка побудувала і була на чолі тієї архітектури, піраміди корупційності питань в господарських судах. Це комерційні суди України. І Вища рада юстиції виконала закон і визнала те, що до нього застосовуються заборони. І навіть направила подання до Верховної Ради про звільнення. І Верховна Рада поставила на обговорення у порядок денний. Однак зняла це питання. Тому що як всі майданівські судді, так і Татьков, до якого застосовуються люстраційні процедури, оскаржили подання на їх звільнення до Вищого адміністративного суду. І зараз Вищий адміністративний суд розглядає ці справи. І саме 16 травня буде наступне, можливо, остаточне засідання», – повідомила Козаченко.

Однак, за її словами, це одиничний випадок люстрації судді, і той оскаржується у суді.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Ми бачимо, що у судів немає волі не те, що вони повертають з інших державних органів чиновників, високопосадовців, які подають позови, а на суддів в них взагалі не піднімається рука», – заявила директор Департаменту з питань люстрації.

Вона зазначила, що «корпорація суддівська намагається себе зберегти».

Джерело – http://zik.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...