facebook

В Україні виявилися 300 держкомпаній, про яких «ніхто не знав»

Міністерство економіки завершує повний аудит державних підприємств

В Україні офіційна статистика поповнилася 300 державними підприємствами, які раніше не значилися в списках Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Про це заявила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, передає «Укрінформ».

derzhpidpriyemnitstvo

«Хочу сказати, що зараз [налічується] вже майже 3800 держпідприємств, оскільки Міністерство економіки завершує повний аудит державних підприємств, і в результаті цього аудиту ми знайшли ще 300 державних компаній, про які ніхто не знав», – зазначила Ковалів.

Чиновниця нагадала, що в минулому році Мінекономрозвитку почало оприлюднювати огляди про роботу 100 найбільших державних підприємств України. На ці компанії припадає близько 80% активів, якими володіє держава в держсекторі.

Як відомо, в Україні планується масштабна приватизація, першим кроком якої повинен стати продаж Одеського припортового заводу. Влітку на покупку ОПЗ не знайшлося кандидатів, повторний конкурс плануєте в жовтні. Всього за рахунок приватизації уряд розраховує виручити більше 17 млрд грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...