facebook

Перша в світі дитина, народжена від трьох батьків, відкриває нову еру в медицині

Штучний метод запліднення, хоч і оточений етичними дискусіями, може допомогти сім’ям із рідкісними генетичними захворюваннями

Перша в світі дитина, створена з використанням спірного методу штучного запліднення, який залучає ДНК трьох батьків, була народжена в Мексиці, – повідомляє журнал New Scientist.

7e726537-54f4-4e01-ac9f-190e2b909e96_cx0_cy2_cw0_w987_r1_s_r1

П’ятимісячний хлопчик має звичайну ДНК від його мами і тата, а також трохи генетичного коду від донора. Батьки дитини родом із Йорданії. Сама процедура була проведена групою експертів зі США, – інформує видання.

Мати хлопчика має синдром Лея, фатальний розлад, який впливає на розвиток нервової системи, і який мав передатися спадкоємцю. Хоча сама жінка здорова, двоє її дітей померли від цього захворювання в дуже ранньому віці, – пише New Scientist.

Експерти наголошують, що цей крок відкриває нову еру в медицині і може допомогти іншим сім’ям з рідкісними генетичними захворюваннями. Але вони попереджають, що потрібні суворі перевірки цієї нової і спірної методики, – повідомляє BBC.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На думку критиків, ця процедура рівносильно генетичній модифікації людей або навіть «грі в Бога», інформує видання Independent. З іншого боку, вона може дозволити жінкам, що мають генетичні дефекти в мітохондріях, мати здорових дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...