facebook

Коли Льовочкін знову організує танці на Майдані

На місці Помаранчевого майдану “Інтер” влаштовував танцювальний конкурс Майданс. Схоже, на місці Євромайдану також скоро буде дискотека

maxresdefault_311_729x547

Учора активісти громадської організації “Вільні люди” прийшли до студії льовочкіновського телеканалу з осудом політиків, які брали участь у ток-шоу “Чорне дзеркало”. “Тих осіб, які будуть ходити на “Інтер”, активісти громадського руху “Вільні люди” будуть фіксувати, показувати і доносити це до українського суспільства”, – зазначив представник організації. “Коридор ганьби” влаштували “містеру справедливість” (читаємо переписку “Матільди” Столярової) Сергієві Капліну – депутату БПП, вічному учаснику вказаного ток-шоу.

Окрім нього, на ефірі були Олександра Кужель з “Батьківщини”, Максим Курячий й Ірина Суслова з БПП, “радикал” Андрій Артеменко, “свободівець” Михайло Головко, “свій” на “Інтері” Микола Скорик, а також декілька експертів, які або захищали урядовий проект бюджету, або його критикували. З парламентських сил не було лише “фронтовиків”, що абсолютно зрозуміло – вони в конфлікті з “Інтером”, представників “Самопомочі” та єврооптимістів. Останні після квартиргейту Лещенка й Заліщук в телеефірах не часті гості.

Що означає участь Кужель й Артеменка? Це підтверджує підозри про дружбу “Батьківщини” і “ляшківців” з льовочкіновською частиною “Опозиційного блоку”. Зараз їм вкупі легше уряд бити. Про “свободівців” – окрема історія. Партійців Олега Тягнибока аж ніяк не турбує, що “Інтер” належить колишньому главі АП Януковича, у них коротка пам’ять щодо позиції каналу під час Революції… Прикро за “Свободу”, непоганий політичний проект був попервах.

Але найбільше питань по участі у ток-шоу депутатів БПП. Курячий і Суслова прийшли захищати бюджет, але, фактично, дали зрозуміти, що влада ні закривати, ні штрафувати “Інтер” не збирається. А депутати президентської партії туди як ходили, так і ходитимуть.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Учора ж суспільство отримало ляпас і від СБУ: Ігоря Шувалова, російського політтехнолога, який багато років де-факто керує інформаційною політикою “Інтера”, депортувати з України не будуть. Його депортації вимагають від влади патріотично налаштовані активісти. За словами керівника апарату СБУ Олександра Ткачука, “говорити на сьогоднішній момент, що є підстави для скорочення терміну перебування пана Шувалова в Україні, ми не можемо”. У той же час він сказав, що СБУ “збирає всю наявну інформацію” щодо працівників “Інтера”, які можуть представляти загрозу державній безпеці України. Тобто, Шувалов такої небезпеки не становить?! ОК, давайте дамо йому орден Ярослава Мудрого за відстоювання національних інтересів України.

Що означає новий виток протистояння частини суспільства з “Інтером”? По-перше, добре видно, що “фронтовики”, які почали кампанію за закриття цього каналу, програють. Ще не повністю програли, але точно залишилися на самоті. “Інтер” їх як гнобив, так і гнобить, а “Вільними людьми” Льовочкіна й Фірташа не налякаєш. Більш того, можна прогнозувати, що проти пікетників ще й справи порушать. Вони ж там, ніби, поштовхали недоторканого Капліна.

По-друге, виникає питання до СБУ: ким конкретно приймалося рішення не депортувати Шувалова. Існує підозра, що російського політтехнолога рятують не тому, що у нього тут якийсь супердах, а тому, що ідея вигнати його належить МВС і “Народному фронту”. Щойно з цією ініціативою вийде сама СБУ, “інтерівського” москаля швидко відправлять за Хутір Михайлівський. З квитком в один бік.

По-третє, учорашній ефір “Чорного дзеркала” дає підстави говорити, що Льовочкін взявся знімати й нинішній уряд. “Інтер” був головним майданчиком для антияценюківської кампанії, схоже, тепер стане і для антигройсманівської. Якщо владі подобається бути імпотентною в питаннях інформаційної безпеки, за певний час ми матимемо інший уряд, який, в разі відсутності симпатій до нього у Льовочкіна й Фірташа, також зніматимуть. Руками і язиками лещенків, тимошенко, ляшків і тягнибоків…

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...