facebook

Новий законопроект про надання відпусток

“Документ спрямований на врегулювання питань своєчасного і цільового використання працівниками щорічних відпусток, додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей, надання додаткових відпусток у зв’язку з навчанням”, – підкреслив заступник міністра соцполітики з питань європейської інтеграції Сергій Устименко.

6a3b3bf728c09ea3e92026f3fbc062ec

Як наголошується, проектом передбачається внесення змін до Кодексу законів про працю України, Закону України “Про відпустки” – про виплату грошової компенсації за дні, що залишилися щорічної відпустки, що перевищує 24 календарних дня, які своєчасно не були використані працівниками.

“Також документом регулюються порядок і умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітня дитина-інвалід з дитинства підгрупи А I групи, – з метою його своєчасного і цільового використання”, – йдеться в повідомленні.

Картинки по запросу відпустка для навчання

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До того ж працівникам, які одночасно навчаються в декількох вищих навчальних закладах, пропонують надавати навчальну відпустку за їх вибором в одному з них.

“Якщо працівники здобувають другу (наступну) вищу освіту, то право на оплачувану навчальну відпустку вони матимуть тільки в разі їх направлення на навчання роботодавцем”, – додали в Мінсоцполітики, помітивши, що в такому разі передбачається право працівників на відпустку без збереження зарплати.

Окремо в проекті змін до закону пропонується збільшити тривалість відпустки без збереження зарплати і посилити відповідальність роботодавців за порушення порядку надання або компенсації відпусток. Як зазначається, тепер законопроект повинні розглянути у Верховній Раді.

Картинки по запросу відпустка

 

“Прийняття Верховною Радою України зазначеного законопроекту сприятиме своєчасному і за призначенням використання працівниками відпусток для зміцнення здоров’я, відновлення працездатності, виховання дітей, задоволення власних життєвоважливих потреб та інтересів, а також припинення практики надмірного накопичення відпусток за кілька років і посилення відповідальності роботодавців за порушення порядку їх надання “, – запевнили в Мінсоцполітики.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...