facebook

У МЗС назвали три переваги нових закордонних паспортів

З 1 жовтня консули вже не матимуть правових підстав для продовження терміну дії закордонних паспортів. Разом з тим, якщо у вас є такий паспорт з продовженим терміном дії, він буде дійсним до дати, на яку цей паспорт було продовжено.

“Якщо найближчим часом плануєте подорож із таким паспортом, ми б, все ж таки, рекомендували вам звернутися до консула, щоб оформити собі новий біометричний паспорт”, – повідомляє Департамент консульської служби МЗС.

pasport

У відомстві виокремили переваги нових документів для виїзду за кордон.

1. Насамперед, з новим паспортом буде зручніше подорожувати. Наприклад, в аеропорту Ви зможете пройти реєстрацію на літак, не очікуючи в черзі до стійки реєстрації. Приклавши до сканера спеціального автомата свій новий паспорт, Ви отримаєте посадковий талон.

2. Значно простішим буде і проходження прикордонного контролю, адже багато пунктів прикордонного контролю обладнані спеціальними боксами, де Ви зможете зісканувати свій новий паспорт, і співробітнику прикордонної служби не знадобиться вводити дані Вашого паспорта.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

3. З паспортом, у якого продовжений термін дії, ви не зможете отримати візу до держав ЄС, законодавство яких вимагає, щоб закордонний паспорт мав термін дії не більше 10-ти років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...