facebook

ЄС не визначиться з “безвізом” для України у травні

Європейський Союз може обговорити і ухвалити рішення щодо скасування візових вимог для українських громадян не раніше, ніж на засіданні Ради ЄС у червні.

630_360_1453319930-1954

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомив офіційний співробітник керівної інституції ЄС, коментуючи порядок денний засідання 20 травня Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ.

«Міністри на черговому засіданні 20 травня не обговорюватимуть та не ухвалюватимуть рішень щодо візової лібералізації відносно жодної з країн, включаючи Україну. Ми ще чекаємо на позицію Європарламенту у цьому питанні. Відтак, це може бути розглянуто на подальшому засіданні 10 червня, але його порядок денний ще не сформований», – розповів співрозмовник агентства.

Водночас, як повідомили у Раді ЄС, профільні міністри на засіданні 20 травня обговорять пропозиції Єврокомісії щодо перегляду механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн. Також на засіданні йтиметься про прогрес у виконанні домовленостей з Туреччиною щодо протидії кризі біженців та відносно створення єдиної європейської прикордонної охорони.

Як повідомляв Укрінформ, 11 травня робоча група Ради ЄС провела перше засідання, де обговорила питання скасування візових вимог для громадян України, але рішення не ухвалювала. Комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ може розглянути питання візової лібералізації для українських громадян на засіданні 23-24 травня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Джерело – http://www.ukrinform.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...