facebook

Саманта Пауер розкритикувала Росію за скликання екстреної наради Радбезу щодо інциденту у Сирії

Постійний представник США в ООН Саманта Пауер піддала жорсткій критиці ініціативу Росії щодо проведення в суботу екстреної наради Ради Безпеки для обговорення атак, нанесеної з повітря силами коаліції по боротьбі з ІГІЛ в околицях Дейр-ез-Зора. Мішенями атаки повинні були стати позиції екстремістського угрупування, однак за попередніми даними, в результаті бомбардування загинули десятки військових урядових військ Сирії.

8d71c475-a008-4abf-b251-101355c5cc5e_w987_r1_s

Пауер, направляючись на засідання за закритими дверима, заявила журналістам, що дії Росії є «трюком, сповненим показухою та моралізмом», мета якого – відвернути увагу громадськості від «найбільш систематичних звірств нашого часу».За словами дипломата, американська влада ще займаються збором інформації про бомбардування в районі Дейр-ез-Зора. За її словами, американські військові були переконані, що їх мішенями були позиції ІДІЛ.

Представник США в ООН також нагадала про низку авіаударів сирійських ВПС по школам і лікарням, блокаду міст, які спричинили голод та страждання місцевого населення, а аткож застосування урядовими військами хімічної зброї проти цивільних цілей. Однак ці дії, заявила Саманта Пауер, що не спонукали Москву закликати Раду безпеки до дії.

«Уявіть, як часто доводилося б збирати екстрені засідання Ради (Безпеки), якби ми робили це після кожної бомбардування госпіталю Росією або Сирією. Росія ніколи не скликає наради Ради безпеки ООН щодо цих дій ».

Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін назвав заяви Пауер «демагогією найвищої проби». Чуркін також висловив сумнів у тому, що сталася помилка, зазначивши, що інцидент стався якраз у той період, коли країни намагаються домовитися про довгостроковий режим припинення вогню в Сирії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чурків сказав, що США втрачають контроль над помірнкованою сирійською опозицією, яку вони підтримують. Він наполягає, що саме це спричняє посилення терористичних угруповань на зразок ІДІЛ.

Міністерство оборони Росії представило удар коаліції свідченням «впертої відмови» Вашингтона координувати дії з російськими військовими в Сирії.

При цьому в заяві США в Радбезі ООН в зв’язку інцидентом в Сирії йдеться про те, що командування коаліції по боротьбі з ІДІЛ заздалегідь попередило російську владу про заплановану атаку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...