facebook

ГРОЙСМАН ПРОСИТЬ УКРАЇНЦІВ НЕ БОЯТИСЯ ПЛАТІЖОК ЗА КОМУНАЛКУ

Комунальна арифметика від прем’єра. Сьогодні Володимир Гройсман намагався переконати українців, що платіжок на комуналку побоюватися не варто. Мовляв, тим, кому збільшені тарифи не по кишені – все покриє субсидія.

Розрахунок перший: однокімнатна квартира – 50 квадратів. Сім’я з двох батьків і дитини. Дохід 7 тис. грн. Обов’язковий платіж після підвищення комуналки – 2520 грн. Але з субсидією сума інша – 876 грн. Рік тому, за підрахунками Гройсмана, було більше.

 grojsman

«Двокімнатна квартира, дві людини, пенсіонери…Торік обов’язковий платіж був у них 407 грн, а в цьому році 387. На 20 гривень менше. Це найкраща відповідь всім популістам», – заявив Гройсман.

Тим, хто оформить субсидію, 85% вартості комуналки з кабмінівського плеча оплатить держава. Так обіцяє прем’єр. Порушити його плани можуть місцеві чиновники, як заздалегідь попередив міністр соцполітики. Мовляв, не скрізь є технічне забезпечення, не налагоджена система обміну даних між держорганами, що відповідають за оформлення субсидій. Іноді немає навіть звичайного паперу для друку документів.

«Дуже часто, коли приїжджаєш в район – виявляється, що керівник району потрапляє в орган соціального захисту населення вперше. Я б дуже просив, колеги, відвідати органи соцзахисту і хоча б поточні проблеми вирішити», – звернувся Андрій Рева, міністр соціальної політики України.

До початку вересня вже оформили субсидії 5 млн 300 сімей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Непрацюючим пенсіонерам призначати субсидії хочуть по-новому. Виходячи лише з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за рік. Рішення Кабміну є, але термін реалізації поки не відомий.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...