facebook

Дітей-сиріт до самостійного життя готуватиме добровільний наставник

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”.

За зміни щодо наставництва над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, проголосувало 247 депутатів.

140e815-dytyna-syrota-nastavnyk-dytbudynok-1

Відповідно до закону, підготовка до самостійного життя дітей-сиріт, які проживають у відповідних закладах, їхню соціальну та психологічна адаптація може здійснюватися у формі наставництва.

Готуватимуть наставників центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у співпраці з громадськими організаціями.Вони працюватимуть добровільно й безплатно із дітьми-сиротами та позбавленими батьківського піклування. Наставники підтримуватимуть та допомагатимуть, насамперед щодо розвитку їхніх здібностей, втілення інтересів у професійному самовизначенні.

Вони відвідуватимуть дитину за місцем її проживання, навчання, лікування чи оздоровлення.

Наставник також інформуватиме дитину-сироту про її права та обов’язки, привчатиме її до вирішення побутових питань, розпоряджання власним майном та коштами, пояснюватиме, як отримати освітні, соціальні, медичні, адміністративні послуги.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
Законом передбачено, що він допоможе підопічному формувати навички здорового способу життя, сприятиме становленню дитини як успішної особистості.

Наставництво здійснюватиметься за договором, що укладатиметься між ним та адміністрацією закладу для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Контролюватимуть наставників служби у справах дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...