facebook

БЕЗКОШТОВНА ПРАЦЯ: ЯК ДІТЕЙ ЕКСПЛУАТУЮТЬ В ІНТЕРНАТІ ТА ВІДБИРАЮТЬ ЇХНІ ПЕНСІЇ

В Мукачівському дитячому інтернаті дітей використовують в примусових роботах.

Про це повідомляє повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

 60730_w_700

Таку заяву зробила моніторингова група уповноваженого з прав людини. Вони виявили, що в Мукачівському дитячому будинку-інтернаті вихованців експлуатують в якості безкоштовної робочої сили.

“Моніторингова група зазначила, що, незважаючи на хороші побутові умови, в дитбудинку грубо порушуються права підопічних шляхом використання їх як безкоштовну робочу силу. Не дивлячись на те, що в положенні закладу зазначено, що за таку роботу повинно бути передбачено винагороду, грошей вихованцям, задіяним в польових роботах, не платять “, – відзначили у відомстві.

Під час проведення оцінки ситуації в інтернаті, виявилося, що дітей змушують по 8-10 годин працювати в полях, що є неправомірними діями з боку працівників.

За словами медиків, такі фізичні навантаження взагалі неприпустимі для дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“По суті частина підопічних безкоштовно працює на господарстві при дитбудинку .Більш того, кілька вихованців взагалі починають роботу на допоміжному господарстві о 6 годині ранку – доять корів і доглядають за ними”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба повідомив, що приблизно 104 тисячі дітей в Україні виховуються в інтернатах та закладах соціального захисту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...