facebook

Європарламент проголосував за резолюцію про становище кримських татар

Європейський парламент у Страсбурзі (Франція) сьогодні, 12 травня, в рамках дебатів про стан демократії і прав людини в світі проголосував за резолюцію про становище кримських татар в анексованому Росією Криму. Відповідний документ опублікований на сайті Європарламенту.

europarlament_52697865_epa

Як наголошується в документі, депутати висловили свою повну прихильність суверенітету, політичній незалежності, єдності і територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і її вільному і суверенного вибору йти по європейському шляху.

«Європарламент рішуче засуджує рішення так званого «Верховного суду Криму» заборонити Меджліс кримських татар і вимагає його негайної відміни», – йдеться в резолюції.

Європейські депутати вважають, що це рішення являє собою пряме і систематичне переслідування спільноти кримських татар, воно політично мотивоване і спрямоване на те, щоб «ще більше залякати їх законних представників».

Євродепутати висловили побоювання, що за визначенням Меджлісу як екстремістської організації послідують інші репресивні дії, передбачені російським кримінальним кодексом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також засуджується порушення свободи преси в Криму.

Крім того, резолюція закликає Російську Федерацію «пролити світло на всі випадки тортур ув’язнених, незаконно заарештованих в Криму».

Європарламент підтвердив засудження приєднання Криму до Росії як «акта, який порушив міжнародне право», повідомляє РБК-Україна.

Джерело – http://zik.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...