facebook

Вчені припускають, що загадкова дев’ята планета може зруйнувати Сонячну систему

Планети-гіганти, що зіштовхуються, як більярдні кулі, і що вилітають в міжзоряний простір, – таке майбутнє обіцяють вчені нашої Сонячної системи, яка може бути зруйнована через загадковий об’єкт, який зачаївся на її краю.

space_planet_final

Досі вчені припускали, що більшість сусідів Землі – Юпітер, Сатурн, Уран і Нептун – зможуть пережити смерть нашої зірки. Передбачалося, що Сонце, яке розшириться поглине Блакитну планету, після чого перетвориться на білого карлика, що дозволить іншим планетам існувати на безпечній відстані від світила, – повідомляє The Independent.

Згідно з новим дослідженням дев’ята планета, якщо вона дійсно існує, може порушити ці плани. Роздуття Сонця не зможе усунути її, як інші планети, на достатню для збереження небесних тіл відстань, що може призвести до загибелі всіх перерахованих вище світів з іменами римських богів.

Дослідники під керівництвом Димитрі Вераса з Уорікського університету (Великобританія) за допомогою спеціального коду розрахували розвиток подій у разі перетворення Сонця в білого карлика. Додавання в розрахунки гіпотетичної дев’ятої планети змінювало ситуацію. Як з’ясувалося, чим далі може перебувати орбіта цього небесного тіла, тим більше ймовірність, що інші планети, яким обіцяли виживання, закінчать дні насильницькою смертю. Принаймні одна з відомих нам планет, що обертаються навколо Сонця, може бути викинута в міжзоряний простір.

За словами вченого, у Чумацькому Шляху безліч білих карликів, навколо яких обертається кам’яне сміття. Дев’ята планета може стати каталізатором такого «забруднення навколишнього середовища» і навколо Сонця.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як зазначає Верас, доля Сонячної системи буде залежати від безлічі фізичних властивостей дев’ятої планети, якщо така і справді є.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...